Mobielvriendelijk – AMP – Mobiele Optimalisatie

Het Mobiel Optimaliseren van je website is een must.

Anno 2016 is het essentieel om mobielvriendelijke pagina’s te hebben, dit geldt zowel voor je gehele website als je landing– en verkooppagina’s.

Waarom?

Zoals in het onderstaande plaatje is te zien, komt bijna 50% van het verkeer naar je webpagina’s gemiddeld van van mobiel of een tablet.

Het kan natuurlijk verschillen per website, maar feit is dat als jouw pagina niet mobielvriendelijk is, dat je bezoeker gauw afhaakt omdat je pagina niet goed leesbaar is op een mobieltje, en dat is natuurlijk zonde!

Mensen doen tegenwoordig bijna alles op hun mobieltje, het bestellen van producten, navigeren, zelfs het boeken van hotels of een heuse cruise!

Google waardeert jouw website ook hoger in de rankings als je pagina geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik (oftewel: mobielvriendelijk).

 

Test het zelf

Test hier zelf of je website mobielvriendelijk is

 

Google AMP (Accelerated Mobile Pages)

Sinds kort heeft Google het Accelerated Mobile Pages concept (AMP) gelanceerd. Dit betekent dat Google voorrang geeft aan pagina’s die speciaal voor het bekijken op een smartphone of tablet geoptimaliseerd zijn, qua snelheid en layout.

Google vindt het namelijk voor de gebruikerservaring een voordeel hebben als je pagina’s mobielvriendelijk EN snel laden en beloont je pagina of zelfs je hele website met een hogere positie!
Zeg nu zelf, hoe vaak heb je je zelf niet geërgerd aan een website die heel moeilijk te bekijken was op je mobieltje en dan nog langzaam laadde ook?

Hoe ziet zo’n AMP Pagina er nu uit?
Open chrome op je smartphone.
1. Bezoek deze pagina (wel mobielvriendelijk, niet AMP optimized)
2. Bezoek deze pagina (zowel mobielvriendelijk als AMP optimized)

Het verschil is dat de AMP pagina zonder toeters en bellen zoals plugins weergegeven wordt. Je mobiele browser hoeft daardoor maar heel weinig in te laden en wordt heel snel weergegeven.
De pagina ziet er dan misschien wat minder mooi uit, maar het gaat tenslotte om de informatie en je boodschap.

 

Hoe krijg je je site mobielvriendelijk en AMP ready?

Ik kan individuele pagina’s (denk hierbij aan belangrijke pagina’s op je website zoals verkoop, contact, route, product of dienstpagina’s mobielvriendelijk en AMP ready maken.

Neem snel contact met mij op zodat ik dit voor je kan regelen >>

 

 

Mobielvriendelijke website en Google Accelerated Mobile Pages (AMP)

 

 

 

Ik kan je gehele website mobielvriendelijk én Google AMP ready maken, neem direct contact met mij op>>

 

Zie ook hoe Google zich ontwikkeld heeft in de afgelopen jaren, en hoe mensen steeds meer hun mobieltje voor van alles en nog wat gebruiken: